Vilda Örter

Nässlan

Nässlan är kanske en av de mest kända ogräsen som länge har använts i matlagning sen lång tid tillbaka.

Vitplister

Vitplister liknar nässlan i bladverket, men bränns inte och blommar med vita söta blommor.

Kirskål

Kirskålen ser många som trädgårdens värsta fiende på grund av hur den breder ut sig. Som späd är den mycket god att ha i gratäng t ex.

Löktrav

Växer sig gärna knähög och blommar med söta små blommor. bladen kan med fördel användas i en sallad. Liten ton av lök.

Ramslök

Ramslök har de senaste åren fått en ny renässans. Ger en mild ton av lök, mycket god som pesto eller i en marinad.

Sandlök

De små frön som bildas när blomman har bommat över kan försiktigt pillas loss och strösslas över en sallad t ex.

Björkblad

Späda björkblad är goda aatt göra en dekt på. Går även att göra eget schampo och tvål av björkblad.

Fläderblomma

Fläderns blommor är söta och blir mycket goda som saft. Drycken är mycket populär på sommaren.

Fläderbär

Bären kan man likså koka saft på. Men vi gör även vår egen inlagda fläderkapris och torkar dem till Té.

Close Menu
×
×

Cart